TOP
Image Alt
Amazing Tour

Hiking

Hiking në Shqipëri. Ky vend i vogël në Evropën Jug-Lindore është një nga shumë vendet e vendosura brenda Gadishullit Ballkanik. Shqipëria posedon një larmi të jashtëzakonshme, me peisazhe që variojnë nga malet e mbuluara me borë në Alpet Shqiptare deri në brigjet e nxehta dhe me diell të Adriatikut Shqiptar dhe Detit Jon.
Ecja është një mënyrë e shkëlqyeshme për të njohur këtë vend të mrekullueshëm. Bashkohuni me një aventurë shëtitjeje në Shqipëri dhe zbuloni fshatra të vegjël, por të bukur si Theth, shkoni me Kayaking në liqene malore, ose flini nën yjet në një plazh të zbrazët të Gjirit të Gramës në jug të Shqipërisë. Nuk ka rëndësi nëse keni shumë kohë ose nëse keni vetëm disa ditë, kur bëhet fjalë për shëtitje në Shqipëri, ka mundësi të mjaftueshme për t'iu përshtatur të gjithëve!
Sezoni më i mirë për të udhëtuar në Shqipëri është gjatë Pranverës, e cila zgjat nga Prilli deri në Qershor dhe në Vjeshtë, e cila fillon në Shtator dhe përfundon në Dhjetor. Gjatë Pranverës dhe Vjeshtës temperaturat lëvizin ndërmjet 10 ° C dhe 25 ° C. Këto temperatura ju lejojnë të shijoni shtigjet malore pa vuajtur nxehtësinë e verës ose dimrat më të ftohtë. Gjithashtu, gjatë Pranverës dhe Vjeshtës, ju shmangni sezonin e pikut për turistët, i cili zgjat nga korriku deri në gusht.
Ndërsa bëni hiking në Shqipëri, ju do të kaloni netët tuaja në bujtina. Akomodimi zhvillohet në dhoma treshe / katërshe, që do të thotë që ju mund ta ndani dhomën me udhëtarët e tjerë dhe / ose udhëzuesin e udhëtimit (të cilët mund të jenë meshkuj ose femra). Përdorimi i dhomës dyshe ose teke është i mundur me pagesë shtesë. Bujtinat janë ndërtesa fshatar tipike për rajonin. Pritësit janë shumë miqësorë dhe janë të gatshëm t'ju ndihmojnë për çdo gjë që mund t'ju nevojitet.
Për ecjen tuaj në Shqipëri, ju rekomandojmë të paketoheni lehtë. Mos të harrojmë se do të ecni në këmbë disa orë në ditë, për disa ditë. Ne ju sugjerojmë të vishni rroba të rehatshme për rritje dhe të sillni rroba të mjaftueshme për ditët që jeni në turne. Ju mund të lini bagazhet tuaja shtesë në Tiranë.
Lista e sugjeruar e paketimit: - Çizme ose këpucë të përshtatshme për terrenin - Veshje shiu / ere (xhaketë dhe pantallona në rast të motit të keq) - xhaketë e lehtë - Enë uji ose shishja e duhur - Mbrojtje nga dielli: syze dielli, rroba mbrojtëse nga rrezet e diellit dhe krem ​​mbrojtës nga dielli - Shampo personale (për llojin specifik të flokëve) - Qetesues (dhimbje koke ose dhimbje stomaku) - Objekte të kujdesit personal - Kamera për kujtimet e bukura :) - Disa meze të lehtë për gjatë rrugës

Top vendet me te mira per hiking

1.Parku Kombëtar i Thethit
2.Valbona e bukur
3.Llogara national park
4.Maja Jezercë
5.Maja Harapit

 
You don't have permission to register