• Overview
 • Trip Outline
 • Trip Includes
 • Trip Excludes
 • Reviews
 • Booking
 • FAQ

.

Vunoi është një fshat i pozicionuar në jug të qytetit të Vlorës, në bregun e detit Jon, me një pamje mahnitëse.

Shumë njerëz të shquar e kanë origjinën nga Vunoi. Spiro Koleka, ish zëvendës kryeministër, ish ministër i punëve botore, inxhinier ndertimi, anetar i byrose politike, organizator i luftes antifashiste NAÇL ; Odhise Grillo, shkrimtar ; Dhimitër Anagnosti, regjisor ; Benet Koleka, gazetar ; Sofokli Lazri ; Dhimiter Grillo, historian ; Robert Ndrenika, aktor ; Spiro Çomora, shkrimtar ; Anastas Kondo, Anastas Kristofori, etj Ne veri te Himares takohemi me fshatin me te pare, Vunone, ndërtuar ne formën e një teatri ne këmbët emalit te Cikes. Gjendet paksa larg nga deti ne një lartësi 176 m mbi nivelin e detit dhe karakterizohet nga tepishte e gurta te ngritura përmbi rrugicat e shtruara me pllaka te gurta. Vunoi ndahet nga deti me nje rafshnalte mbushur me një ullishte te pafund dhe peme te tjera frutore qe përben një pasuri te vërtete për banoret e tij. Ne qendër te fshatit ngrihet këtu e dyqind vjet me pare kisha e Panajase (Shën Marise). Gjithashtu ndodhen dhe kasha te tjera si ajo e Joan Pagezuesit, Manastiri I Shën spirdhoni, si dhe kisha e Shën Mehillit ne pjesën lindore te manastirit. Bregu I mrekullueshëm i Jalit ne forme gjusem hëne rrethohet nga brigje me një bimësi te dendur makjesh, dafine, sqine, trendafil i egër dhe bime te tjera me arome dehese. Kjo bimësi e kombinuar me rreren ngjyre ari dhe ujërat qe rrethojnë shtëpitë qe gjenden buze detit krijojnë një ikone parajse magjike qe e bën udhetarin djeje veen si ne ëndërr. Krejt zona përqark duket si tablo e një magjie kosmike kur drita e ëmbël e mbrëmjes shtrihet kudo ne det e ne mal duke krijuar figura dhe iluzione maramendese.

Itineraries

Dita e 1

Date : June 6, 2020

Time : 6:00 am

Njohja dhe eksplorimi i fshatit turistik.

Turistet do vizitojne fshatin turistik me muzet qe jane rindertuar se fundmi dhe do ken mundesi te bejne ngjitje ne mal apo scuba diving.

Dita e dyte

Date : June 7, 2020

Time : 7:00 pm

Pazari turistik dhe Shetitorja.

Pazari turistik te jep mundesine te shikosh shumellojshmerine e souvenireve apo te puneve artizanale nga zonjat e fshatit. Souveniret me tipike jane pjatat e porcelanit te pikturuara me peisazhet me mahnitese te vendit tone. E kush nuk do e donte te pinte nje kafe te shetitorja e Vunoit? Kaldremi i gurit dhe kafenet antike te japin nje relaks madheshtor.

No details found.

No details found.

There are no reviews yet.

Be the first to review “Udhetim ne Vuno.”

 • Pricing Name
  Start
  End
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name weekend
  Start
  End
  1 - 50 Pax
   
  Available Seats: 50

  Couple ( 1 - 50 Pax ) $22.00 /Person

  - +

No Details Found